1. Kijk eerst op Thuisarts.nl of Moetiknaardedokter.nl

Heeft u al gekeken op Thuisarts.nl of Moet ik naar de dokter? Niet in alle gevallen is een afspraak met de huisarts noodzakelijk.

2. Online afspraak inplannen

U kunt normaliter op deze website online een afspraak inplannen via MijnGezondheid.net  Deze functie is momenteel niet beschikbaar!

3. Telefonische afspraak met de huisarts

Twijfelt u over de ernst van uw klacht: neem dan telefonisch contact met ons op. Bij medische spoed: kies via het keuzemenu doorkiesnummer 1. Bel in het geval van levensbedreigende situaties altijd 112.

Triage

Wanneer u onze praktijk belt, krijgt u één van de praktijkassistentes aan de telefoon. Zij vraagt u naar de reden dat u belt en stelt u een aantal vragen om uw hulpvraag precies duidelijk te krijgen. Dat heet triage.  Zij is hiervoor opgeleid.  De assistente is ( net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Uiteraard doen de praktijkassistenten alles in samenspraak en overleg met uw huisarts. Triage zorgt er voor dat u als patiënt de juiste zorg krijgt, op het juiste moment en bij de juiste hulpverlener. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen zal de praktijkassistente u een aantal vragen stellen en kan zij u een voorstel doen. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • De assistente overlegt direct met de huisarts indien er sprake is van een levensbedreigende situatie.
  • De assistente maakt een afspraak voor een visite.
  • De assistente maakt een afspraak voor het spreekuur bij de huisarts, de praktijkondersteuner of bij haarzelf.
  • De assistente geeft u een advies. Dit advies wordt altijd nabesproken met de huisarts.
  • De assistente zal uw vraag voorleggen aan de huisarts.

Mocht u meerdere dingen willen bespreken dan zal de assistente, voor zover de beschikbaarheid het toelaat, een dubbele afspraak voor u maken. Om zoveel mogelijk patiënten de gelegenheid te geven de huisarts te bezoeken is het aantal dubbele afspraken per dag beperkt. Immers hoe meer dubbele afspraken per dag des te minder patiënten die dag bij de huisarts terecht kunnen. Soms kan het niet anders dat u wat vaker terug moet komen.