Spreekuur verloopt uitsluitend volgens afspraak. Om een afspraak te maken, kunt u bellen met de praktijk (tel.: 070 – 305 41 50).

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact in verband met de planning van het spreekuur. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is ( net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Heeft u een vervolgafspraak voor een bepaalde klacht dan vragen wij u de afspraak te maken bij de huisarts die u eerder voor deze klacht heeft behandeld.

Meer Tijd

Een afspraak op het spreekuur duurt 10 minuten en is bedoeld voor het bespreken van één klacht. Wij geven u graag de zorg die u verdient. Heeft u dus meer klachten of vragen en denkt u meer tijd nodig te hebben, geef dit dan door. wij maken dan een dubbele afspraak voor u of plannen een tweede afspraak.

Niet nakomen afspraak/Minder dan 24 uur van te voren afzeggen

Wij streven ernaar een ieder optimale zorg te leveren. Het is erg vervelend als een patiënt niet op een afspraak verschijnt.  Dit betekent tijdverlies terwijl iemand anders geholpen had kunnen worden. Volgens de vastgestelde richtlijnen van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) zijn wij genoodzaakt om bij het niet nakomen van een afspraak de kosten van de gereserveerde tijd bij de zorgverlener in rekening te brengen, het zogenaamde wegblijftarief. Hiervoor krijgt u een factuur thuis gestuurd. Deze kosten worden niet door de zorgverzekeraar vergoedt en dient u zelf te betalen.

De hoogte van het wegblijftarief is afhankelijk van de tijd die hiervoor ingepland is op het spreekuur en de vergoeding die hiervoor staat. Om u een idee te geven wat de kosten zullen zijn, volgen hieronder een aantal voorbeelden:

  • Spreekuurconsult (regulier) € 15,-
  • Spreekuurconsult (uitgebreid) € 25,-
  • Consult POH-S/ POH GGZ/ Verrichtingen € 30,-

Uiteraard kunt u uw afspraak afzeggen of verplaatsen, dit dient u echter minimaal 24 uur van tevoren te doen. Afspraken die op maandag zijn gepland, dienen uiterlijk de vrijdagochtend ervoor geannuleerd te zijn.  Een afspraak kunt u afzeggen op de volgende manieren:

  • Telefonisch via 070 – 305 41 50
  • Aan de balie tijdens openingstijden van de praktijk (elke werkdag tussen 8.00 – 12.00 en 13.00 – 16.30 uur. 

Wij hebben alle begrip voor overmacht situaties waardoor u niet op het spreekuur kon komen. Neem altijd zo spoedig mogelijk contact op met de praktijk om dit te melden.