Je bekijkt nu Griep- en Pneumokokkenvaccinatie 2021

Griep- en Pneumokokkenvaccinatie 2021

De vaccinaties tegen griep en pneumokokken zullen eind oktober worden gegeven.

Twee weken voor de prikdatum ontvangt u van ons de uitnodiging per email. Is uw email bij ons niet bekend laat het ons dan weten door een email te sturen naar info@healthcaresuliman.nl of via MGn.

De jaarlijkse griepprik beschermt tegen de ernstige gevolgen van griep (influenza) . Mensen van 60 jaar en ouder, en mensen van alle leeftijden met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes, nieraandoeningen en/of weinig afweer, lopen extra risico om ernstig ziek te worden door de griep.

Pneumokokken zijn bacteriƫn waar u erg ziek van kunt worden als u op leeftijd bent. De prik maakt uw afweer tegen pneumokokken sterker. Na de prik is de kans kleiner dat u ziek wordt door pneumokokken; u heeft minder kans op longontsteking. De prik heeft weinig bijwerkingen. Na 5 jaar is de prik uitgewerkt. Bent u dit jaar tussen de 69 en 73 jaar oud? Dan krijgt u de prik gratis tegelijk met de griepprik. U krijgt de uitnodiging samen met de oproep voor de griepprik.

Huisartsenpraktijk Health Care Suliman