Je bekijkt nu Diagnostisch onderzoek osteoporose

Diagnostisch onderzoek osteoporose

Osteoporose, in de volksmond botontkalking genoemd, heeft een sluipend karakter en komt voor bij vrouwen en mannen. Omdat dit een aandoening is die veel ongemak kan veroorzaken, is het belangrijk deze zo vroeg mogelijk op te sporen.

Patiënten die 50 jaar en ouder zijn, hebben in de eerste week van september een brief met daarbij een risicoscorelijst ontvangen. Wanneer, na het invullen van de lijst, blijkt dat er een verhoogd fractuur (botbreuk) risico is, is er een afspraak gemaakt worden voor een botdichtheidsmeting, een soort röntgenfoto, ook wel DEXA meting genaamd.

Deze meting, die ongeveer 5 minuten duurt, wordt op maandag 13, dinsdag 14 en woensdag 15 september 2021 uitgevoerd in een mobiele onderzoeksunit op de parkeerplek voor Health Centre HCS.

Huisartsenpraktijk Health Care Suliman